22 mei 2019

Hoe milieuvriendelijk zijn ComfortAce producten?

Ons bedtextiel wordt onder meer gemaakt van natuurlijke producten als katoen, eenden- en ganzendons. Deze materialen hebben unieke eigenschappen wat betreft comfort en hygiene, maar staan ook onder druk. ComfortAce legt graag uit waarom we deze materialen gebruiken. Daarvoor moeten we ook antwoord geven op de vraag hoe milieuvriendelijk bedtextiel is.

Hoe belastend een bepaald soort materiaal is voor het milieu, is goed af te lezen met de Higg Materials Sustainability Index (Higg MSI). Hierin ziet u duidelijk terug wat de impact is van de meest gebruikte materialen in de kleding- en textielindustrie. Iedere stof krijgt een score. Er wordt daarbij onder andere gekeken naar het gebruik van chemicaliën, energie, water en fossiele grondstoffen tijdens het gehele productieproces. Hoe hoger die score, hoe meer impact het op het milieu heeft en dus hoe slechter het is. Dons (19) scoort in dit geval veel beter dan polyester (28) en wol (71). Dit is één van de redenen waarom wij zowel dons als polyester gebruiken voor ons bedtextiel.
 

Goedgekeurde producten van ComfortAce

Het beddengoed van ComfortAce is voorzien van verschillende keurmerken, waardoor wij in navolging van de Higg MSI kwaliteit en duurzaamheid kunnen garanderen. Al ons textiel is OEKO-TEX Standard 100 gekeurd, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat. Daarnaast voldoen wij ook aan de Global Organic Textile Standard, wat inhoudt dat de productie en verwerking van het textiel goedgekeurd is. Wij gebruiken voor onze donzen- en verenvullingen alleen de hoogste kwaliteit, wat onderschreven wordt door de European Down and Feather Association. Mede dankzij deze keurmerken zorgt ComfortAce voor een duurzaam en milieuvriendelijk productieproces.
 

Meer weten over onze milieuvriendelijke producten?

Onze hoofdkussens, dekbedden, hoeslakens en protectors worden met de grootst mogelijke zorg geproduceerd. We houden hierbij het welzijn van mens, dier en omgeving nauwlettend in de gaten. Wilt u weten hoe ons bedtextiel gemaakt wordt? Bekijk dan onze ‘How it’s made?’-video. Heeft u nog vragen over ComfortAce, onze producten of onze manier van produceren? Neem dan contact met ons op!