10 maart 2019

Tips tegen kou in bed tijdens de winter

In de winter voelt uw bed altijd kouder aan. Problemen met slapen door de kou maakt opstaan de volgende ochtend er absoluut niet makkelijker op. Daarom geeft ComfortAce u een paar praktische tips om comfortabel en warm te kunnen slapen en vol energie weer op te kunnen staan.

Een warm bed in de winter is voor veel mensen topprioriteit. Maar hoe bereikt u dit? Als u een 4-seizoenendekbed heeft, loont het sowieso de moeite om te kijken of u beide delen al aan elkaar heeft geritst. Door het zomer- en herfstdeel aan elkaar vast te maken verandert u de warmteklasse van respectievelijk 4 en 3 naar 1, wat het warmste is. Mocht u nog één nacht onder alleen het herfstdeel kunnen slapen, raden wij het aan om het zomerdeel eerst te wassen (of vice versa) voor een extra frisse, warme deken!
 

Dons = warmte

Als u niet tevreden bent over de warmte die uw huidige dekbed afgeeft, raden wij een donzen deken aan. Dons zorgt voor maximale luchtdoorlatendheid en dat vocht gemakkelijk wordt afgevoerd. Dit klinkt misschien alsof het helemaal niet warm is, maar het draagt zeker bij aan goede isolatie zonder dat het klam aanvoelt. Bij ons heeft u verschillende mogelijkheden in dons: van dekbedden met een klein percentage dons tot volledig met dons gevulde dekens. Een donzen 4-seizoenendekbed is hierbij de ultieme oplossing tegen koude nachten.
 

Andere tips tegen kou in bed

Mocht u het na deze tips nog steeds koud in bed hebben, kunt u ook de volgende warmtetips proberen. Het helpt sowieso om u warmer aan te kleden: een pyjama of een paar sokken helpt om uw lichaam op temperatuur te houden. Een andere goede manier, is een warme douche of warm bad nemen voor het slapen gaan. En als u het ’s nachts onverhoopt nog koud krijgt, is een extra (fleece)deken geen overbodige luxe. Wilt u meer weten over onze tips tegen de kou of over onze producten? Neem dan contact met ons op!

Tips tegen kou in bed

  • Tip 1: Rits de delen van uw 4-seizoenendekbed aan elkaar
  • Tip 2: Schaf een donzen dekbed aan
  • Tip 3: Kleed u warm aan met een pyjama en paar sokken
  • Tip 4: Neem voor het slapen gaan een warm bad of warme douche
  • Tip 5: Houd een extra (fleece)deken bij de hand